Ekonomi

Deutsche Telekom’dan yeşil taahhüt

Deutsche Telekom, yeşil ağ, sürdürülebilir paketleme ve gelecekteki ticari araç filosunda içten yanmalı motorların bulunmaması gibi birçok önlem ve taahhüdü içeren 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Rapor, çevresel (enerji verimliliği, iklim nötrlüğü, tamamen döngüsel ekonomi), sosyal (çeşitlilik ve dijital katılım) ve ESG (kurumsal yönetişim) ilkeleri açısından geçen yıl kaydedilen ilerlemeyi gösteriyor.

Rapor hakkında bilgi veren Deutsche Telekom CEO’su Timotheus Höttges, “Deutsche Telekom, Avrupa’nın lider telekomünikasyon şirketi olmanın yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da lider olmak istiyor. Bu konuda bütüncül bir yaklaşım sergiliyor. İklim konusunda iddialı. , çevre, sosyal konular ve kurumsal yönetim.Hedefler belirliyoruz.CO2 emisyonlarımızı daha da azaltmak ve en geç 2040 yılına kadar tamamen iklim nötr olmak istiyoruz.Mart 2023’te kendimize yeni bir ara hedef belirledik: 2030 yılına kadar 2020’ye kıyasla CO2 emisyonlarını yüzde 55 azaltmak. Ayrıca, 2030 yılına kadar “Yıl sonuna kadar ağ teknolojisi ve cihazlarda Avrupa çapında tam döngüselliğe ulaşmayı hedefliyoruz. Geniş bir dijital ortaklık için en iyi ağları oluşturmaya devam ediyoruz ve ‘nefret söylemi yok’ inisiyatifleriyle sorumlu ortaklıklar kurmaya kararlıyız.”

Akaryakıt Motorları Kaldırılacak

Deutsche Telekom, 2021 yılından bu yana şebeke işletmeciliği için yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriği kullanmaktadır. Deutsche Telekom’un hedefi, 2030 yılına kadar şebeke teknolojisini ve Avrupa’daki müşterilerine sattığı cihazları tamamen geri dönüştürmektir. Şirket ayrıca ofis ve pazarlama malzemelerinde geri dönüştürülebilirliğe önem vermektedir. örneğin ofis binalarındaki çalışma alanlarında, Telekom mağazalarında ve veri merkezlerinde.

2022’nin ortasından bu yana, tüm yeni Telekom ürünleri Avrupa çapında sürdürülebilir bir şekilde paketlendi. Üçüncü taraf tedarikçilere ait neredeyse tüm akıllı telefonların da 2025 yılına kadar sürdürülebilir bir şekilde paketlenmesi hedefleniyor. Telekom, bu hedefe ulaşmak için tedarikçilerle yakın iş birliği yapıyor. Araç filosuna gelince, yönetim konseyi 2023’ten itibaren Almanya’da yeni iş araçlarında yakıt motorlarının ‘kademeli olarak kaldırılacağını’ duyurdu. Şarj altyapısı ülke geneline yayıldığında ve yeterli sayıda elektrikli araç bulunduğunda, servis araçları da elektrikli mobiliteye dönüştürülecektir.

Sürdürülebilir operasyonlar için verimliliğe dikkat çeken Deutsche Telekom Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, “2024’te Avrupa’da iletişimde kullandığımız veri miktarı 2020’ye göre iki katına çıkacak ama elektrik tüketimimiz artmayacak. Bunu güncelleyerek başarabiliriz.” Ağlarımızda en son teknolojileri kullanan ve eski sistemleri devre dışı bırakan Deutsche Telekom olarak, ürün ve malzemelerin mümkün olduğu kadar uzun süre kullanıldığı ve ardından geri dönüştürüldüğü işlevsel bir döngüsel ekonomi yaratmayı hedefliyoruz. Avrupa’daki ağ ekipmanlarımız ve müşterilerimize sattığımız cihazlar, “Sattığımız neredeyse tüm taşınabilir cihazlar sürdürülebilir ambalajlarda olacak. Aslında, Avrupa genelinde sattığımız tüm yeni kreasyonlarımız için sürdürülebilir ambalaj kullanıyoruz.”

21 Milyar Yatırım Yapıldı

Dijitalleşmenin sunduğu fırsatlardan herkesin yararlanabilmesi gerekiyor. Bu, hızlı, yüksek performanslı internet erişimi gerektirir. Bu nedenle Deutsche Telekom, 2022’de Grup genelindeki yeşil ağına yaklaşık 21 milyar Euro yatırım yaparak fiber ve 5G’yi rekor hızda kullanıma sunuyor. Telekom aslında on Avrupa ülkesinde yeni 5G akıllı telefonları T Phone ve T Phone Pro’yu sunuyor. Bu uygun fiyatlı akıllı telefonlar, daha fazla kişinin dijital hizmetlere erişmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Ek olarak, T Phone ayrıca kaynakları verimli kullanacak şekilde paketlenmiştir. ABD’de T-Mobile ABD’nin “Project 10Million” girişimi kapsamında 2022 yılı sonuna kadar 5,3 milyon öğrenciye uygun fiyatlı internet erişimi sağlandı. Proje 2025 yılına kadar devam edecek.

Goller Tazminatı Etkiler

Çevre, Sosyal ve Yönetişim alanlarında net hedefler belirleyen Deutsche Telekom, 2022 yılından itibaren enerji tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltma hedeflerini tazminata entegre etmiştir. Bu, Telekom’un Almanya ve Avrupa’daki üst düzey yöneticileri ve sözleşmesiz çalışanları için geçerlidir. Almanya’da çalışanlar.

Bugün Dünyayı Kurtarıyoruz

Deutsche Telekom, yeni bilgi-eğlence dergisi “Heute retten wir die Welt! Ein bisschen” (Bugün dünyayı kurtarıyoruz! Biraz) ile sürdürülebilirlik çalışmalarında yeni bir alan açtı. Formatın amacı, herkesin bireysel olarak sürdürülebilirliğe nasıl katkıda bulunabileceğini göstermek için bilgi sağlamak ve ilham vermektir. Mecmua, MagentaTV’de aylık olarak yayınlanır ve isteğe bağlı olarak çevrimiçi veya YouTube’da kullanılabilir.

haber-cukurova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu