Sağlık

Dünyada yeni bitkisel beslenme trendi: Veganuary

Sodexo yeni bitkisel beslenme trendini destekliyor

Bitkisel ağırlıklı beslenmeyi ve vegan yaşam tarzını tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyada Vegan ve Ocak adlı küresel bir trend olan Veganuary girişiminin 2014 yılından bu yana Ocak ayı boyunca bitkisel ve vegan beslenmeyi desteklediğini ve yıl boyunca bu beslenme biçimini teşvik ettiğini belirten Sodexo Entegre Hizmet İdaresi Sağlıklı Yaşam Direktörü ve Diyetisyen Sibel Mumcu, “Bitkisel beslenme sağlık için olduğu kadar çevre için de önemli. Sodexo olarak biz de bu bilinçle sürdürülebilir bitki bazlı beslenmeyi destekliyoruz. Sodexo’nun tüm dünyadaki yemek içeriklerinin ve menülerinin yüzde 33’ünün 2025 yılına kadar bitki bazlı gıdalardan oluşması için yeni ürünler test ediliyor ve yeni tarifler geliştiriliyor.

Sodexo Entegre Hizmet İdaresi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ve Diyetisyen Sibel Mumcu, vegan beslenme akımının hem tüketicileri hem de işletmeleri sağlığı iyileştirmek, hayvan refahını sağlamak ve çevreyi korumak için bitki ağırlıklı beslenmeye geçme konusunda desteklediğini belirterek, “Bitkisel beslenme hayvansal beslenmeyi kapsıyor. et, yumurta, süt ürünleri gibi besinler. Bunun yerine meyve, sebze, baklagiller, tam tahıllar, yağlı tohumlar, mantar ve baharat tüketimini en aza indiren bir diyettir.

Vejetaryenlik ve veganlık karıştırılabilir

Bitkisel ağırlıklı beslenmede vejeteryanlık ile veganlığın sıklıkla karıştırıldığına işaret eden Sibel Mumcu, “Vejetaryenler yemek için canlı bir hayvanın öldürülmesini tasvip etmiyorlar ancak süt ürünleri, yumurta gibi hayvanların çürümesine neden olmayan gıdaları tüketebilirler. öldürüldü. Veganlar ise hayvanların insan ihtiyaçları için sömürülmesine karşıdır. Hayvanlardan elde edilen ve bunların üretiminde kullanılan yiyecek, giyecek ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddederler, hayvanlar üzerinde test edilmiş kozmetik ürünleri ve ev temizlik ürünlerini kullanmazlar, sirk gibi hayvanların kullanıldığı eğlencelere katılmazlar, boğa güreşi, hayvanat bahçesi gezileri, at yarışları ve tüm hayatlarını yaşarlar. Bu ideolojiye göre örgütlüyorlar” diye hatırlattı.

Sodexo, Veganuary hareketini destekliyor

Sibel Mumcu, sağlıklı yaşam ve bitki bazlı sabit yemek seçeneklerinin çevresel faydaları konusunda farkındalık yaratmaya yönelik sosyal girişimleri önemseyen Sodexo’nun Veganuary hareketinin de haklı bir destekçisi olduğunu belirterek, “Sodexo, karbon salınımını yüzde 34 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu sürdürülebilirlik hedefine ulaşmak için Sodexo’nun alt hedeflerinden biri de sürdürülebilir bitki bazlı beslenmeyi desteklemektir. Bu kapsamda Sodexo, 2025 yılına kadar tüm dünyadaki yemek içeriklerinin ve menülerinin yüzde 33’ünü bitki bazlı gıdalardan oluşturmayı hedefliyor. Bunun için uzman diyetisyenleri ve şefleri ile yeni çalışmalar deneyerek tarifler geliştiriyor ve beğeniye sunuyor. tüketicilerinin Geliştirdiği lezzetli ve besleyici vegan ve vejetaryen yemek çeşitleri ile daha fazla tüketicinin bitki bazlı yemekleri denemesini de sağlıyor.”

Sibel Mumcu, faaliyetlerini sürdürülebilir yaşam ve daha yeterli bir gelecek için beslenme odağıyla şekillendiren Sodexo’nun sağlıklı, lezzetli, besleyici ve kolay erişilebilir gıda seçenekleri sunarak bu akıma katılmak isteyen herkese kolaylık sağladığını paylaştı: günceli kucaklamak. Daha iyi bir gelecek, yaşam ve sürdürülebilir beslenme için bu konuda adım atmak isteyen herkes için de iyi bir değişim fırsatı sunuyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

mecitozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu